Briose cu nuca prajita

Am gasit in „Practic in bucatarie” o reteta care mi-a placut cum suna si am incercat-o.

Ingrediente: 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 5 linguri nuca prajita si macinata (eu am pus alune), 180 ml ulei, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.

Mod de preparare: se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se adauga alunele prajite si macinate (dupa prajire se freaca intre palme ca sa cada coaja maro) si faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme de briose care nu se umplu complet ca vor creste. Se pun in cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. Cand sunt gata se toarna peste briose glazura de ciocolata sau se servesc cu zahar pudra. Eu am „pictat” LA MULTI ANI, fiind dedicate sotului meu. E o urare cam tremurata, fiind prima data cand folosesc Creioane pentru decor de la Dr.Oetker si sincer nu am citit instructiunile decat dupa folosire. Data viitoare va fi mai bine.

8 comentarii la „Briose cu nuca prajita”

  1. In reteta spui nuci prajite ca si titlu iar apoi spui alune prajite….care-i adevarul?Mai multa atentie sau poti adauga ca fiecare pune ce vrea ….daca se pot inlocui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *