Am gasit in „Practic in bucatarie” o reteta care mi-a placut cum suna si am incercat-o.
Ingrediente: 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 5 linguri nuca prajita si macinata (eu am pus alune), 180 ml ulei, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Mod de preparare: se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se adauga alunele prajite si macinate (dupa prajire se freaca intre palme ca sa cada coaja maro) si faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme de briose care nu se umplu complet ca vor creste. Se pun in cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. Cand sunt gata se toarna peste briose glazura de ciocolata sau se servesc cu zahar pudra. Eu am „pictat” LA MULTI ANI, fiind dedicate sotului meu. E o urare cam tremurata, fiind prima data cand folosesc Creioane pentru decor de la Dr.Oetker si sincer nu am citit instructiunile decat dupa folosire. Data viitoare va fi mai bine.
Multumesc mama !
arata tare bine si ideea cu la multi ani e geniala:)
Au mai ramas doar ” La muti …” restu s-a mancat!
@boscodina-multumesc. Cum nu aveam chef de un tort, a mers si asa. Putin tremurat, alta data va fi mai bine.
La multi ani sotului tau. Geniala ideea!!!
Multumesc Bianca, la fel si voua.
In reteta spui nuci prajite ca si titlu iar apoi spui alune prajite….care-i adevarul?Mai multa atentie sau poti adauga ca fiecare pune ce vrea ….daca se pot inlocui.
Ma bucur ca sunt cititori atenti. Merci!