Ingrediente: 5-6 ardei grasi sau capia verde, 400 gr carne tocata, o ceapa mica alba sau 4-5 fire ceapa verde, o mana de orez, sare, piper, bulion.
Mod de preparare: Se caleste ceapa in putin ulei, se alege si se spala orezul. Peste carnea tocata se adauga ceapa calita si orezul spalat. Se framanta carnea, se adauga putina apa, se condimenteaza cu sare si piper. Ardeii se taie la capatul cu codita, se curata de seminte si se spala. Se umplu ardeii cu carnea pregatita anterior, se pune un capac de rosie sau ardei rosu. Intr-o cratita se pune bulionul, se aseaza ardeii, se adauga apa si se pune cratita la foc potrivit.
Din compozitia de carne ramasa se fac perisoare care se fierb in sosul din cratita. Cand ardeii sunt gata se face o scrobeala dintr-o lingurita faina si putin sos, se toarna in cratita, se mai lasa putin pe foc sa se ingroase, dupa care se da la o parte.
Se serveste cu smantana.