Ingrediente: doua capatani de varza acra, 1/2 kg carne tocata amestec (porc si vita), afumatura, o ceapa alba, o mana de orez, pasta de bulion, cimbru, sare si piper.
Mod de preparare: se desface varza in foi, cele bune pentru invelit sarmaua se pun deoparte, celelalte se toaca marunt. Daca este foarte acra sau sarata, se desface si se pune la desarat intr-un castron cu apa rece. Se curata ceapa, se toaca solzisori si se caleste intr-o lingura de ulei. Cand devine sticloasa se adauga o mana de orez bine spalat. Se lasa putin pe foc mestecand continuu dupa care se adauga peste carnea tocata, pusa intr-un castron. Cine nu suporta ceapa calita poate s-o inlocuiasca cu doi-trei catei de usturoi dati prin presa.Se framanta bine, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fac sarmalele. Pe fundul cratitei in care se fierb sarmalele se aseaza un strat de varza tocata, pe urma un rand de sarmale, se pune ceva afumatura, pasta de bulion diluata si deasupra din nou varza tocata. Se adauga o crenguta de cimbru si apa astfel incat sa acopere sarmalele, se dau la foc potrivit pana sunt fierte. La nevoie se completeaza cu apa calda. Se servesc de preferinta a doua zi cu smantana si ardei iute (cine doreste).
Bune rau:) Imi plac mult sarmalele. Am sa fac si eu sa mai scap de gatit:)
La sarbatori fac de fiecare data sarmale si numai cu varza acra. Imi place ca o data facute le incalzesti si ai scapat de statul in bucatarie. Si noua ne plac.
@Bianca-imi pare rau dar nu mai pot intra pe blogul tau, se descarca 221 de elemente din 222 si aici se opreste. Poate e de vina internetul meu, o sa vad zilele urmatoare. Sper sa nu fie ceva mai grav.
O provocare te asteapta pe blogul meu.
pup
Ma mir ca nu poti intra…sper sa reusesti pana la urma sa ma vizitezi