Fursecuri „caise”

Astazi prietena mea dorea o reteta de „caise”, am dat alarma pe forum si am primit o reteta de la Oana. M-am gandit sa incerc si eu, dar pentru aluat am folosit reteta de la mama mea si pentru crema reteta Oanei.

Ingrediente: 4 oua intregi, 1 cana de zahar, 100 ml ulei, o lingurita rasa bicarbonat alimentar, zeama de lamaie, 600 gr faina, vanilie, coaja de lamaie.

Mod de preparare: Ouale se freaca bine cu zaharul, se adauga incet uleiul, se amesteca ca la maioneza. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina treptat. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare.

Se fac bile de marimea egala si se pun in tava neunsa si se coc.

Se scobesc calde

si se umplu cu umplutura facuta din: un borcan gem de caise amestecat cu 1/2 pachet de unt, o parte din miezul scobit (in functie de consistenta) si esenta de rom.

Se lipesc cate doua. Se unge o parte cu sirop de caise (in care am pus putin praf de sofran) si o parte cu sirop de zmeura (cu putin colorant) si se tavalesc in zahar tos.

Sunt cam migalos de facut, dar sunt aspectuoase.

8 comentarii la „Fursecuri „caise””

  1. @Flyingroo-multumesc pentru informatiile pretioase din toate comentariile tale. Cred ca ai putea sa-ti faci un blog foarte util noua tuturor.

  2. Ghiocel, merci mult de tot de apreciere, as vrea eu sa am timp de asa ceva! In putinul timp pe care il am ma perind prin blogurile doamnelor gospodine si ma bucur de reusitele culinare ale dumnealor, si de faptul ca romancele noastre harnicute au bloguri la fel de frumoase si cu retete la fel de bune ca si cele din alte parti ale lumii.

    1. Trebuie sa-ti faci timp, esti chiar priceputa si e pacat sa nu impartasesti si altora din experientele tale atat culinare car si de viata.
      Oricum te astept cu drag la mine pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *