Paste cu carne tocata

Ingrediente: o punga de paste (eu am folosit Spirale Baneasa), 1/2 kg carne tocata amestec (porc si vita), o ceapa, trei catei de usturoi, doua linguri de bulion (Sos spaghetti) , doua oua, doua linguri de lapte, putin ulei de masline, sare si piper.

Mod de preparare: se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul care se calesc in putin ulei de masline pana devin lucioase. Se adauga carnea tocata si putina apa,  se lasa la fiert pana cand scade zeama. Se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp se fierb pastele in apa cu o lingura de ulei si putina sare.  Cand pastele sunt fierte se pun intr-o strecuratoare , scurg bine si se clatesc cu apa rece. Intr-un vas se amesteca pastele cu carnea calita si se toarna intr-o forma rezistenta la foc unsa cu ulei si tapetata cu hartie pergament. Deasupra se  toarna ouale batute si amestecat cu bulion si doua linguri de lapte. Se pune la cuptor cca 20 min. Se serveste cu muratura.

Reteta este inspirata de pe forumul culinar.ro la care am facut cateva modificari.

4 comentarii la „Paste cu carne tocata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *