Ingrediente: pastravi (orice peste), malai, sare, lamaie, ulei, cartofi, smantana
Mod de preparare: se curata si spala bine pastravul. Intr-o tava intinsa se pune malai. Se tamponeaza pestele cu servetel pentru a se elimina cat mai mult posibil apa. Se sareaza in exterior si interior. Pestele se tavaleste prin pesmet si se prajeste in ulei incins. Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in cuburi si se calesc putin in unt.
Cand totul este gata se serveste pestele cu lamaie si cartofii cu putina smantana deasupra.
yammmmiiiii! 10!
Pofta buna Mariana!
Multumesc, poftiti la masa!…eu ma laud cu o ciorba de burta, de nota 20!:)
malai sau pesmet?
@SIP-malai
Mama, Ionel nu e SIP, esti in eroare…
@SIP-scuze, chiar ma miram de cand te intereseaza cum se frige pestele
@Ionel-scuze de confuzie, in malai.
Da, o sa fac asa cum zici tu, cu malai, desi nu stiu ce sa mai fac cu uleiul ramas ca-i cam mult si va mirosi a peste, nu? Sa-l arunc, dupa?
Eu nu pun ulei mult la prajit, asa ca-l arunc dupa.