De fiecare data cand am cozonac nu stiu cun se face dar ramane un colt pe care nu-l mai mananca nimeni. M-am gandit ca este imposibil sa nu se poata „recicla” vorba unei destoinice gospodine. Deci m-am inspirat de la ea, am facut unele modificari prin partile neesentiale si iata ca a iesit o prajitura numai buna de papat.
Ingrediente: 8 felii de cozonac, gem de caise, budinca de capsuni si de vanilie, 1 litru de lapte, 6 linguri de zahar, o glazura de ciocolata.
Mod de preparare: Pentru insiroparea cozonacului se face un sirop din 4 linguri zahar care se caramelizeaza si peste care se adauga un pahar de apa. Se lasa pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom. Siropul raceaste. Se tapereaza o cratita cu folie alimentara,
se aseaza un rand de felii de cozonac unse cu gem si stropite cu sirop. Peste se toarna o budinca calda facuta dupa reteta de pe plic. Se aseaza alt rand de cozonac uns cu gem si insiropat. Deasupra se toarna cealalta budinca calda. Ultimul strat este cozonac uns si insiropat. Se infasoara deasupra cu folia si se lasa sa se raceasca,
dupa care se scoate din cratita si se toarna glazura.
Dupa ce se intareste glazura se poate servi. Bofta buna.
arata imbietor reciclatul tau ,ghiocel,nici nu ai zice ca ai pornit de la ceva cozonac!
Seamana mai mult a tort dar cu siguranta trebuie sa fie foarte gustos si bun….Daca ai fi avut un recipient rotund probabil ar fi mers un fel de construire al unui mic panettone dar in acest caz sa il fi umplut cu crema de cacao :) …
de altfel ceea ce face sa fie cu adevarat gustos este nu cozonacul final ci resturile. ORICUM VIZIBIL VORBIND, COZONACUL PARE DELICIOS DOAR DIN PRIVIRI :)) pofta buna tuturor gospodinelor noastre >:D< !