Ingrediente: 350 gr faina, 1 ou intreg si un galbenus, zahar vanilie, 210 gr zahar pudra, 180 gr unt sau margarina, coaja de portocala, zahar tos si nuca macinata
Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga oul si galbenusul. Se rade coaja de portocala si se adauga zaharul vanilat. Cand compozitia era destul de cremoasa se adauga faina. Se framanta bine pana cand aluatul devine elastic si bun de intins. Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm. Se taie cu forma de floare sau forma rotunda.
Jumatate din cantitate se taie in mijloc cu un degetar si se dau prin albusul batut si prin zahar tos (pe o parte). Se pot da si prin albus si nuca macinata amestecata cu zahar tos. Se pun la copt in tava acoperita cu hartie de copt.
Dupa ce sunt coapte se lipesc doua cate doua, cu marmelada sau crema (una intreaga cu una gaurita si data prin zahar). Eu am folosit Nuttela. Pot ramane simple sau in gaura se pune un jeleu.
Reteta este din caietul mamei mele.
Sa nu uiti sa-mi faci si mie d’astea cand vin acasa :)
Le-am ascuns sa nu le devoreze dusmanul de clasa!
Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!
Pupici si imbratisari cu drag!
@miha-multumesc pentru urari. Craciun fericit si tie si familiei tale.
How delicate!! Love cute cookies like these.
Aceste cookies sunt de origine austriaca si se numesc Linzer cookies.