Ingrediente: un pachet aluat frantuzesc, 150 g telemea, 1 lingura de smantana, 10 felii sunca presata
Mod de preparare: Aluatul se lasa la dezghetat. Se rade telemeaua si se amesteca cu o lingura de smantana. Sunca se taie fasii. Dupa ce aluaul este dezghetat se intinda pe folia deja existenta. Se pune branza si se intinde cu un cutit lat. Peste ea se aseaza fasiile de sunca. Cand este gata aluatul, ornat cu branza si cu sunca, se ruleaza de pe latura lata, nu prea strans. Din ruloul format se taie bucati de cca 2 cm si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor cca 30 min. Este bine sa ne uitam in cuptor, ca fiecare are timpul lui de coacere. In ceea ce priveste cantitatile, acestea pot fi mai mari sau mai mici in functie de preferinte. Reteta este preluata de la Daniela cu putine modificari.
Au fost foarte bune ! Eu le consider niste pateuri reusite. Mai vreu !
Cred ca cele cu nuca ti-au placut mai mult
Si alea cu nuca, alea desert !
ce bine arata,ghiocel!
…am facut si eu ieri (ba nu deja alaltaieri), cu sunca presata si Emmentaler – Branza topita Hochland. RAPID, GUSTOS, ASPECTUOS!MSC!
… a, si astazi fiumeu mai voia ”carlionti”. Hii, hii, hiiiii!
@marina-pai mai fa draga „carlionti” Eu am facut o portie si cu nuca amestecata cu zahar. Sotul meu i-a topit ugent.