Tocana de cartofi (Papricas de cartofi)

Daca ramaneti in pana de idei si aveti ingrediente putine prin camara va propun o tocanita de cartofi.

Ingrediente: 3-5 cartofi mari, o ceapa alba, o jumatate de ardei gras rosu, carne de pui, doua linguri de ulei, sare, frunza de marar

Mod de preparare: Se curata ceapa si ardeiul, se toaca marunt si se calesc in ulei. Carnea de pui (eu am folosit piept de pui) se taie bucatele si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca si caleste pana se albeste, dupa care se adauga trei cani de apa  si se lasa la fiert. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii curarati si taiati cuburi. Se adauga sare si se lasa la fiert sub capac la foc mic. Se amesteca din cand in cand si se mai adauga cate putina apa daca aceasta scade prea mult. Daca cartofii si carnea sunt fierte, se gusta daca este suficient de sarata tocanita, se adauga la sfarsit marar tocat fin, se stinge focul si se lasa cratica pe aragaz cu capacul pe ea. Se serveste cu muratura.

Un gând despre „Tocana de cartofi (Papricas de cartofi)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *