Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente: 5-6 cartofi, 100 gr sunculita sau bacon, o cutie ciuperci, un ou, o lingura bulion, sare si piper

Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Se prajeste sunculita, se adauga ciupercile, se lasa pana scade sucul lasat, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa „tocanita” sa se racoreasca dupa care se adauga un ou bine batut, o lingura de bulion si se amesteca bine compozitia.

Intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet alb se aseaza un strat de cartofi, unul de ciuperci cu sunculita, din nou cartofi. Se presara putin pesmet si se adauga bucatele de unt. Vasul se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu.

Se da la cuptorul preancalzit pentru cca 10 min. Se scoate din cuptor, se ridica capacul si se mai lasa in cuptor 10 min. Cand este gata se presara putin cascaval, se reintroduce in cuptor pana compozitia devine aramie.

Se serveste cu smantana. Pofta buna.

7 comentarii la „Cartofi cu ciuperci la cuptor”

  1. DA!!!! I- MI PLACE ! ASA O SA FAC SI EU SAPT. VIITOARE. SI GHICI CE????NU TREBUIE SA FIU NICI IN DISPOZITIE BUNA. DECI……. SPOR LA TREABA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *