Mamaliga la cuptor

Cum nu mai stiu ce sa fac de mancare si avand pofta de o mamaliguta, m-am gandit sa fac una la cuptor, asa cun facea bunica pe vremuri.

Ingrediente: 3 cani de apă, 1 cana de malai, putina sare, branza telemea si putin cascaval, unt

Mod de preparare: se pune la fiert apa si cand da in clocot se toarna malaiul in ploaie, se amesteca repede pana se face o mamalga moale. Intr-o forma de yena unsa cu unt se toarna jumatate din mamaliga se pune un strat de branza (din care se doreste) si restul de mamaliga si bucatele de salam, se introduce la cuptor pentru cca 20 min. Se scoate din cuptor se serveste asa, sau cu oua ochiuri facute separat sau direct in mamaliga. Pentru asta in mamaliga scoasa din cuptor se fac doua-trei gropite cu lingura unsa si se sparge cate un ou. Se introduce din nou in cuptor pana cand oul se incheaga.

Distribuie pe:

14 comentarii la „Mamaliga la cuptor”

  1. daomne ce pofta imi e …maine facem mancare clar ..de pe acest blog 😀
    Multumim pentru idei si diversitate in fiecare zi :*

  2. Acum v-am descoperit prin intermediul blogului lui Valy Cofaru si ma bucur de asta pentru ca am tot cautat retete de manacaruri pe internet dar aici sunt foarte bine scrise si am doscoperit cu placere ca multe dintre ele sunt asa cum le stiu si eu de la mama de la bunica.
    La noi in ardeal ii spune la aceasta mamaliguta la cuptor „topşele” si nu o facem cu salam ci cu slaninuta prajita. Oricum e grozava!!!

  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  4. mie imi place mamaliga numai cu apa si sare, se poate manca cu tocanita, branzeturi, lapte. La cuptor imi place malai:1 kg. iaurt, 12pah.ulei, 300 gr malai, 80 gr gris, 150 zahar, 3 oua intregi, 12 praf copt, vanilie (se cantareste prima data dupa aia se masoara in pahar ptr.data viitoare, (pentru cine n-are cantar) toate preparatele cu malai trebuie sa fie moale, ca smantana, ca creste, (180 grade aproximativ dupa cuptor)

  5. am mai trimis un comentariu cu 2 recete nu stiu de ce nu apare asi avea multe recete, speciale eu sant noua pe email pofta buna la toate

  6. ma bucura cand citesc,ca mai este ca la mama acasa a 2 generatie nu se mai uita la asa ceva, sotia face ce invata dela soacra si invers,am gasit recete de ciorba de perisoare,nu apartine ,de aici dar nu se vorbeste despre leustean,am mai scris de el si s-a sters nu mai vreau sa intru in amanunte,astept comentarii,in orice caz doresc pofta buna

  7. imi pare rau daca am violat spatiul cuiva ,mai am nevoie de cursuri de internet,dar nu ma pot oprii sa nu dau cate un sfat, despre cartofii cu pire sant foarte bune,cu carnacior increstat,faceam si eu,darr cartofii curatati se taie cuburi(chiar cu cutit zimtat )dupa aia se spala bine,se pune la fiert cu apa fierbinte poate nu toti stiu dar cartofii nu prea sant sanatosi.pofta buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *