Ingrediente: 5 cartofi mari, 250 gr carnacior subtire, telemea, cascaval, 2 oua si putin lapte.
Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie felii. Carnaciorul se taie felii subtiri si se caleste in putin ulei. Se unge cu unt o forma yena, se aseaza un rand de cartofi peste care se pune carnatul prajit, se rade branza telemea si se aseaza al doilea strat de cartofi. Se bat bine doua oua cu putin lapte si se toarna uniform peste cartofi. Se rade cascaval cu care sa acopere bine cartofii. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil, pana cand cascavalul prinde culoare aramie. Cand este gata se scoate din cuptor si se acopera cu capacul formei sau cu folie alimentara.
Cartofii se servesc calzi, dar sunt foarte buni si reci cu un ardei copt.
Pofta buna!
Pot sa iau castronul tot? Ce bun ar fi linga friptura mea, ca nu am timp sa fac garnitura, asa ca ne luptam numai cu friptura si muratura! ha,ha!
Pofta buna daca sinteti la masa!
Puteai lua tot castronul, nu ma supar. sa va fie de bine.
Si eu vreau sa va iau castronul fiindca sotul meu intr-un exces de zel la spalat de vase mi l-a spart…era exact la fel..mai am doar capacul…In fine, arata foarte bine, mie nu imi iese asa perfect taiat…iese mai imprastiat. Vreun sfat?
Ha, ha, ha. Eu am numai castronul, capacul este spart demult. Nici un secret, o prepar tocmai ca in reteta. Nimic deosebit.