Ingrediente: 0 varza mare acra, 1/2 kg carne tocata (eu am folosit carne tocata de curcan), putin ulei, o mana de orez, o ceapa, jumatate ardei gras rosu, bulion, cimbru si marar.
Mod de preparare: se spala si toaca marunt varza, dupa care se caleste. Ceapa se curata si toaca solzisori, se pune intr-o cratita unde se caleste, se adauga ardeiul gras taiat marunt, si carnea tocata. Toate se lasa pe foc slab pana se patrund si carnea se rumeneste. Se adauga putina sare (atentie, daca varza este suficient de sarata nu mai punem sare) si putin bulion. Peste se adauga o mana de orez bine spalat. Se lasa putin pe foc timp in care se amesteca ca sa nu se prinda. Se pune putin ulei intr-un vas rezistent la caldura (am folosit o tava din portelan alb) si se incepe asezarea ingredientelor: un rand varza calita, un rand de carne, felii de rosie, varza. Daca forma este mai inalta se pot pune mai multe randuri, ultimul fiind varza. Peste se aseaza bucati de costita sau alta afumatura pentru aroma, cimbru si marar dupa preferinta. Se toarna o cana de apa si se introduce vasul in cuptorul preancalzit. Se tine la foc potrivit cca o ora si jumatate, timp in care se mai bune cate putina apa. Se serveste cu smantina si ardei iute.
Asta a fost BUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN !