I-am data cest nume, reteta fiind luata de la Moni, careia ii multumesc.
Ingrediente: 300 gr faina, 4 oua, 100 gr unt, 300 gr gem de prune cu scortisoara ( eu am folosit gem de piersici ), 5 linguri de lapte, 100 gr zahar, 1 praf de copt, 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa la racit. Gemul se amesteca cu laptele si o lingura rasa scortisoara. Faina si se amesteca cu praful de copt si sarea. Ouale se bat cu zaharul, pana se obtine o compozitie spumoasa, apoi se adauga untul topit si gemul de prune, amestecand incet (eu am folosit mixerul). La sfarsit se inglobeaza faina, putin cate putin. Se ung formele de muffin(am folosit forme mici de savarina si unele de silicon mai marisoare) cu unt si se presara cu faina, dupa care se varsa in fiecare cate o lingura plina din compozitia obtinuta, avand grija sa nu se umple mai mult de 3/4 . Se pune tava in cuptorul incins si se coace circa 15-20 min. Cand s-au racit se pot presara cu zahar praf.
Iata rezultatul:
Vesele si zambitoare scoase din cuptor
Asociate cu cele mari si pudrate de sarbatoare
Se pot manca … am verificat !
Am vazut! Ai mancat jumatate din produsul finit…..