Ingrediente: 3 dovlecei cruzi, doua rosii, 3 -4 catei de usturoi, marar, sare si piper
Mod de preparare: Se curata dovleceii si se taie felii pe lung si pe urma in cubulete. Se pun dovleceii astfel taiati intr-o cratita teflonata (eu am vase Zollingen), se sareaza si se stropesc cu putina zeama de lamaie. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa cca 5 minute ca sa iasa putina zeama. Se pun pe foc, se adauga usturoiul tocat marunt si doua rosii decojite si maruntite. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa lasata de dovlecei. Se gusta de sare si se adauga marar tocat. Este o mancare usoara, se foloseste ca si garnitura langa o fripturica, dar se poate consuma si simpla (la regim sau post).
nu prea am anteles fara ulei?
Eu am facut fara. Dovlecelul lasa multa zeama asa ca se dunstuleste in suc propriu.