Ingrediente: 4-5 oua (in functie de marime), o cana de zahar, doua cani de faina, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, un praf de copt, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 2 linguri cacao.
Mod de preparare: Intr-un castron sa pune faina, se amesteca cu praful de copt si se lasa sa stea cca 20 de min. In alt castron se amesteca ouale intregi cu zaharul tos pana se albeste, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare, se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Cand s-a obtinut o pasta consistenta se adauga faina in ploaie. Se mixeaza pana se incorporeaza toata faina. Se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp se preancalzeste cuptorul si se pregateste tava de chec, adica se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna 3/4 din compozitie in tava. Restul se amesteca cu doua linguri de cacao. Compozitia colorata se toarna pe mijlocul tavii de chec peste compozitia galbena. Cu o coada de lingura se fac cerculete pentru ca aceasta compozitie maro sa se intrepatrunda cu cea galbena. Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute. Se scoate din tava calda si se pudreaza cu zahar farin.
Reteta este de Alison, de pe forumul Bucataria noastra.
Aceasta compozitie se poate turna in tava dreptunghiulara, peste un strat consistent de felii de mere aranjate pe hartie de copt si presarate cu scortisoara. Dupa coacere se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se pune frisca deasupra. Se obtine o prajitura cu mere foarte buna.
Bun chec , shi ushor de executat .
ma gandeam , ca , ptr. a face acest chek cu mere , ar trebui , dublata sau inca o data , ( 1 1/2 retzeta ) trebuie facuta , ca sa fie aluatul mai inalt , daca este tava dreptunghiulara , shi mai mare .
felicitari .
Doamne ajuta
Rodica -Shtefania
@Rodica-dupa mine aluatul este suficient. La coacere creste datorita prafului de copt. Uite aici http://ghiocel07.wordpress.com/2009/08/30/o-sambata-obisnuita/
Multumesc pentru vizita.
najpa reteta !!! a iesit zrenturos s flescait!!!
Ar trebui sa vezi ce ai gresit inainte de a te pronunta ca reteta este „najpa”. Daca nu-ti convine sau nu sti sa executi o reteta nu balacari acest blog. Am acceptat comentariu din politete. Scrie clar acolo ca accept numai comentarii decente. Urmatorul poti fi sigura ca ajunge la cosul de gunoi.