Conopida la cuptor

Ingrediente: o conopida mare, 3 oua, 300 gr smantana, casacaval, unt, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se curata si desface in buchetele conopida, se pune in apa rece cu sare si se lasa sa stea cca 20 min. Se pune apa intr-o oala si se fierbe. Cand clocoteste se adauga buchetelele de conopida si sa lasa la fiert 30 min, dupa care scurg. Se ia o forma rezistenta la foc (yena), se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza bucatile de conopida peste care se toarna ouale batute cu smantana si se rade deasupra cascaval. Se coace la foc moderat in cuptorul incins, pana se topeste cascavalul si se face o crusta aramie.

Pentru ca sunt la regim, in loc de smantana am folosit iaurt Danone 0,1% grasime si in loc de cascaval obisnuit, cascaval vegetal. Super…..Sper sa manance si sotul meu care nu prea le are pe astea cu vegetalele. Dar cu un gratar din piept de pui cred ca merge.

Un gând despre „Conopida la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *