Ingrediente: 475 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie, 6 galbenusuri, 100 gr zahar tos, 225 ml frisca lichida
Mod de preparare: Se incazeste intr-o cratita laptele amestecat cu esenta de vanilie. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza laptele amestecat cu vanilie. Se pune pe foc si se amesteca compozitia cu o lingura de lemn pana compozitia se ingroasa usor (sa nu fiarba crema ca se taie). Se ia de pe foc crema se toarna intr-un vas rece si se acopera cu hartie pergament ca sa nu faca pojghita. Se lasa sa se raceasca. Se pune in congelator pentru 2 ore. Intre timp se bate frisca. Crema racita si inghetata si se mixeaza pentru a se sparge cristalele de gheata dupa care se adauga frisca batuta. Se amesteca usor, se pune int-un vas, se inchide cu capac si se da la congelator pentru 3 ore, pana se intareste bine.
Varianta: cand de incorporeaza frisca se adauga ciocolata rasa si alune prajite. Se poate servi in cupe mari peste salata de fructe.