Dictionar de bauturi

  • Lacrima Christi-vin alb italian, cu un buchet si o savoare deosebita, cu o culoare aurie. Se obtine pe povarnisurile vulcanice ale vezuviului.
  • Lestraumilch-renumit vin german produs in viile din jurul orasului Worms.
  • Madera-vin provenit din insula portugheza Madera, acoprita pe mai mult de o patrime din suprafata cu vii renumite inca din sec XVI-lea. Gama variata, de la vinuri seci, de o deosebita calitate, pana la vinuri dulci, licoroase-de desert, cu pronuntate caracteristici meridionale.
  • Malaga-vin spaniol, licoros, parfumat, de culoare inchisa, produs in provincia cu acelasi nume, din sudul Spaniei. Cel mai bun si cel mai renumit este Malaga Lagrima, care se obtine din struguri stafiditi pe butuc timp de cateva saptamani dupa coacerea naturala.Marsala-vin dulce italian obtinut in viile din jurul orasului cu acelasi nume din Sicilia. A fost produs pentru prima dara de cateva familii englezesti stabilite in insula, care au dorit sa creeze un vin asemanator vinului de Porto si Keres.
  • Marte-coniac frantuzesc.
  • Martini-vermut italian.
  • Mastica-bautura alcoolica ariginara din Grecia.
  • Merlot-unul din cele mai apreciate vinuri rosii de calitate superioara, intens colorat, obtinut din soiul de struguri cu acelasi nume, original din Franta.
  • Meursault-vinuri albe frantuzesti, obtinute in imprejurimile satului Meursault din Burgundia, renumite mai ales pentru suavitatea lor.
  • Minis-vin rosu obtinut din soiurile de struguri Codarca, Cabernet Sauvignon sau Merlot, in podgoria Minis.
  • Moet et Chandon-sampanie frantuzeasca produsa de casa cu acelasi nume.
  • Montrachet-vinuri albe seci din Burgundia, de o culoare aurie, cu usoara tenta verde.
  • Moselle-vin german obtinut din viile plantate pe valea mijlocie a Mosellei. Vinuri parfumate, delicate, de o mare limpeime, cu buchet deosebit.
  • Murfatlar-vinuri albe, mai rar rosii, obtinute di soiuri de stuguri Chardonnay, Pinot gris, Sauvignon si traminer roz si respectiv, Pinot noir, Cabernet Sauvignon si Merlot, in podgoria Murfatlar.
  • Muscadelle-vin obtinut din soiuri de struguri cu acelasi nume, cultivat in regiunea Bordeaux.
  • Muscat Ottonel-vin de calitate superioara, cu o aroma de muscat, sec, demisec sau dulce. Provine din soiul de struguri cu acelasi nume din Franta, dar cultivat astazi in numeroase tari.

De la lume adunate

Distribuie pe:

3 comentarii la „Dictionar de bauturi”

  1. Cum mi-a scapat postul asta ?
    Sa complectez si eu :
    Tuica – produs de calitate superioara obtinut din distilarea prunelor (de la Crocna).”Slaba” daca se distileaza o data „tare” daca se distileaza de doua ori.
    …sper ca am fost suficient de explicit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *