Ingrediente pentru chiftelute: 450 gr carne tocata, 1 catel de usturoi pisat, 75 gr pesmet, 2 linguri sos de tomate, 3 linguri patrunjel tocat, 3 linguri parmezan ras, 100 gr branza de vaci.
Ingrediente pentru sosul picant: 3 linguri ulei, 1 ceapa mica tocata, 1 catel de usturoi pisat, 1 ardei iute tocat, 3 conserve de rosii tocata, 150 ml vin rosu, 1 lingura cimbru tocat.
Mod de preparare: Pentru chiftelute: se amesteca cu mana carnea, usturoiul, pesmetul, pasta de tomate, 2 linguri de patrunjel tocat, parmezanul si branza de vaci. Se fac chiftelute de marime potrivita, se acopera cu celofan si se pun in frigider. Pentru sos: Se incalzeste o lingura de ulei intr-o cratita mare, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul iute si se calesc 4-5 min. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza rosiile din conserva, vinul si cimbrul.
Se prajesc chiftelutele, se pun in sosul de mai sus, cratita se pune pe foc si se lasa sa fiarba inabusit 20 min. Cand sunt gata se presara patrunjel si se servesc cu paste fierte.