Clatite

Ingrediente: 1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, putina sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite de ulei

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc unde se sparg ouale se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul foarte bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 2 lingurile de ulei si se bate in continuare. Pentru ca aluatul sa fie pufos se pune putina apa minerala sau sifon. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se incinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarna din compozitie cu polonicul,  se roteste tigaia ca sa se acopere tot fundul. Se coace pe o parte dupa care se intoarce prin aruncare sau cu ajutorul cutitului. Din cand in cand se amesteca compozitia din castron si daca este cazul se subtiaza cu apa minerala.

Dupa ce sunt gata, clatitele se pot umple cu dulceata, finetti, cacao si zahar.

Reteta postata la solicitarea lui Cristi.

Distribuie pe:

4 comentarii la „Clatite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *