Blatul: Se face un aluat de piscot (6 albusuri, 6 lg apa, 300 gr zahar, 250 gr faina, 6 galbenusuri) si se imparte in doua:
unul ramane galben al doilea se face maro (1 lg cacao). Se coace in tava de chec ingusta.
Crema: 250 gr unt, 250 gr zahar, 3 lg rom se freaca bine. Separat se fierbe 400 gr lapte cu un pachet de budinca colorata (roz). Dupa ce se raceste se amesteca cu untul.
Glazura: 6 lg apa se fierbe cu 6 lg zahar, 6 lg cacao si 100 gr unt.
Asamblare: Piscotul se taie felii (cca 16 buc de blat) si se unge cu crema alternand culorile: galben-roz-maro-roz-galben-roz-maro-roz…… (sub forma de bagheta). Se intinde glazura calda peste acest…metru de tort si se orneaza. Cand e rece se taie pe colt, astfel o felie are trei culori. Este foarte delicios si aspectuos.
Dar o poza cu …gata nu ai?Stii cum este??Daca vezi prajutura gata,apetisanta..este si irezistibila si n-ai cum sa nu o incerci,dar daca vezi numai …munca (amestecatul,frecatul,etc ) nu prea ai chef sa te-apuci.Ei,ce zici…?
Azi am luat piscoturi de la Plus si le mananc in ciocolata(din cacao) calda azi,seara,acum ca mi s-a facit de ceva dulce si maine e post.Noapte buna Ghiocel07
@Elisa-in pacate nu am. Dar cu prima ocazie cand execut operatiunea fac si poza. De ce mananci piscoturile? Le-ai luat pentru „Diplomat” si tu le mananci?
Sotul meu a crezut ca le-am luat pentru tiramisu,dar el are diabet,deci pasarea malai viseaza :)
Pentru ca seara mananc cacao cu lapte si am luat piscoturi pe post de biscuiti,fiindca se inmoaie repede :)Eu fac dulciuri numai la ocazii speciale.Inrest casa-i plina de gemuri,dulceturi si compoturi..ce sa mai….