Biscuiti spritati

Ingrediente: 250 gr zahar, 250 gr unt, 4 oua, praf de copt, zahar vanilat, 750 gr faina.

Mod de preparare: se freaca zaharul cu untul, se pune praful de copt si zaharul vanilat, ouale si faina pana se face un aluat cat se poate de vartos. Se da prin masina de tocat carne (fara cutit) dupa ce s-a pus aparatul de forme spritate. Biscuitii se coc la foc potrivit in tava neunsa.

28 thoughts on “Biscuiti spritati”

    1. @urbanreality-merge si cu untura, numai ca acum nu mai gasim untura ca pe vremea bunicutei. Oricum sunt buni, usor de facut si dispar imediat de pe masa.

  1. Buna, Ghicel07! Dar unde gaseste forma aceea care se pune la masina de tocat? Eu n-am,tre sa caut .N-am facut niciodata,insa mama mea facea si erau asa de buni… 🙂

  2. eu acum i’am scos din cuptor;))
    foarte buni:X
    am pus si putina scortisoara…cam o lingurita si ceva si au iesit super!!!

  3. Vai…imi aduc aminte de mirosul lor cand ii scotea o matusa de-a mea din cuptor…facea cu zecile! Multumesc de reteta…doar ca nu am masina de macinat carne..dar o sa imi vina mie vreo idee!

  4. forma se poate gasi la metalo casnice, (eu am gasit in piata Salajan acolo unde se vand diverse obiecte pentru uz casnic la taraba, dar si la metalo casnice)atentie la ce numar are masina de tocat nu se potrivesc.

  5. am facut chiar azi, sunt nemaipomeniti, problema e ca am facut jumate portie sa-i incerc si au disparut prea repede de pe masa .pentru copii sa ia cite unu intre mese sunt la indemina .

  6. de multe ori vreau sa mai schimb meniu zilei pentru princhindeii mei mofturosi, de acceia aceste retete imi dau idei noi si pentru fiecare buzunar. multe din ele le-am gatit. sunt nemaipomenite

  7. pe mine ma cheama Puiu si sa stiti ca mie imi iese de fiecare data si pun untura de la purcelul care l-am taiat e excelent ,dar daca mai pun si un praf de scortisoara e perfect sunt din Iasi
    in iasi se gasesc forme

    bune tare
    spor la treaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *