Ingrediente: 200 gr faina, o lingurita sare, piper, un praf de mustar, 100 gr unt, 100 gr branza rasa, 1 galbenus, apa.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sare, piper mustar, se incorporeaza untul si branza. Adaugam galbenusurile si apa pentru un aluat suplu ce se framanta bine. Se intinde o foaie de 3 mm, se unge cu albus de ou, se presara sare sau chimen, se taie betisoare cu ruleta si se coc.
Uite,vezi..acestui instrumenrrt i se spune, in Banat ,pintenul si se taie cu el pastele ce se pun in supa…flechite se numesc :)
@Elisa-sa inteleg ca esti banatanca? La noi in Ardeal se numesc tascute.
Pai da,de origine din Comlosu-Mare,de la Arad spre Periam si Nerau,poate stii… :) ,dar de aproape 40 de ani…hehe sunt aici,la Fagaras,unde mi-am creat Banatul meu personal :lol: