Minciunele

Ingrediente: 2 galbenusuri si 3 oua intregi, 2 lingurite zahar, 2 lingurite rom, 2 lingurite de ulei, cca 250 gr faina (cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intans), sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde o foaie subtire, se taie cu rotita dintata fasii de cca 6-7 cm lungime si 2 cm latime. Se face o crestatura in lung astfel incat sa se poata introduce un capat al fasiei prin crestatura, formandu-se o fundita. Se prajesc in ulei incins, se scot pe platou si se pudreaza cu zahar vanilat.

19 comentarii la „Minciunele”

  1. Multumesc pentru reteta.Sper ca este reteta carora mama mea le spunea pancove,le intindea pe masa de framantat cu mestecaul(sucitorul),le taia cu pintenul(cutitul acela ,o roata zimtata)apoi 2 fante prin care tragea aluatul asa ca la prajit se infoia si iesea ca o floare.Aia este? :)

  2. @Elisa-la noi pancove se spune la gogosi. Din ceea ce spui tu asa sunt, numai ca mama facea o singura crestatura prin care se trece coltul. Asa le-am facut si eu. Incearca si vezi cum iasa. Succes.

  3. imi placeau foarte mult cand eram mica, nu credeam ca o sa gasesc reteta pe net, le ziceam ciurici, multumesc

  4. In zona noastra le spune cirighele.Am sa incerc si reteta ta. Multumesc pt toate retetele.Multa sanatate si numai bine.

  5. Pancovele se fac cu drojdie. Se framanta un aluat dulce asemanator celui de cozonac, se intinde pe o planseta unsa in prealabil cu ulei, se decupeaza cu un pahar, se prajesc in ulei incins. Se scurg de ulei si se pudreaza cu zahar pudra puternic vanilat. Minciunele, scoruse, scoverzi, pe la noi uscaturi,ungureste-csoroge-se framanta cu praf de copt.

  6. am facut exact asa cum e scris mai sus, si mi-a iesit un aluat care pot sa-l torn cu lingura, uffffffffff, trebuia sa iasa mai gros ca sa-l pot intinde cu sucitorul, asa ca am mai adaugat aproximativ inca 600 gr. faina, si s-a primit asa cum trebuia sa fie adika foarte gustoase dupa ce le-am prajit in ulei…MMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *