Ingrediente: 1/2 litru lapte, 1 kg faina, 4 oua intregi, 300 gr zahar, 8 linguri ulei, 70 gr drojdie.
Preparare: Se fierbe laptele si se pun 3 linguri faina, se amesteca bine si se pune la racorit. Apoi se adauga ouale batute cu zahar, se incorporeaza cu faina si maiaua (drojdia dizolvata in putin lapte cu faina). Se amesteca si framanta bine, se pune uleiul caldut, se framanta in continuare pana se dezlipeste de pe vas, dupa care se pune aluatul la crescut. Cand este crescut se pune pe planseta si se fac cozonacii simplii, cu cacao, nuca sau orice alta umplutura. Se coace 3/4 ora la temperatura potrivita.
Buna ziua,
va felicit pentru initiativa. Imi puteti lasa o adresa de e-mail unde va pot contacta?
Multumesc.
Imi puteti scrie pe adresa mea? Vreau sa va propun o colaborare. Nu reusesc sa va contactez altfel.
O seara buna.
Am trimis mail.
E necesar de altfel ca aluatul cand e pus la dospit sa fie depozitat intr-un loc caldut….preferabil ferit de usa sau geam….ci undeva cat mai la caldura. Din poza cozonacul pare delicios ! Pofta buna tuturor gospodinelor >:D< !
Retetele care sunt fara multe amanunte sunt luare din caietul mamei si pe vremuri se scria cat mai putin, de obicei fiind notate la repezeala din spusele cuiva. Acestea nu toate sunt si incercate de mine.