Ingrediente: o jumatate kg faina, 15 g drojdie de bere , 175 ml lapte sau apa calduta, 2 oua, 50 ml ulei, o lingura de zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom, ulei pentru prajit, sare dupa gust
Mod de preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga o lingura zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca. Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda. Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pentru o ora la dospit. Se intind foi de 0,5 cm grosime si se taie cu un pahar cu gura rotunda. Se mai lasa 10 minute sa creasca. Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti . Dupa ce si-au schimbat culoarea in maroniu, se scot cu spumiera intr-o farfurie. Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Pot sa confirm : Se pot manca !