Covrigei cu sare

Reteta nr.1

Ingrediente: 1 pachet margarina, 1 kg faina, 40 gr drojdie, o lingurita sare, lapte

Mod de preparare: Se amesteca faina cu margarina pe planseta. Intr-o ceasca se incalzeste lapte in care se pune drojdia si o lingurita faina. Drojdia crescute se adauga la faina amestecata deja cu margarina, se pune sarea. In timpul framantarii se adauga lapte caldut, cu care se framanta pana la obtinerea unui aluat vartos. Se aduna de pe planseta si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta si se taie cu forma de covrigei. Se aseaza in tava unsa cu unt. Deasupra se ung cu galbenus de ou in care s-a pus sare.

Reteta nr.2

Ingrediente: 1 kg faina, un pachet si jumatate de margarina, 3-4 oua.

Mod de preparare: Drojdia se inmoaie in lapte caldut in care se pune sare (0 lingura), si putina faina deasupra. Faina, margarina, drojdia, putina branza data pe razatoarea mica si 2-3 linguri de smantana se framanta foarte bine si se lasa sa creasca cca 2 ore. Se intinde o foaie, se taie cu forma de covrigei, se dau cu ou si se presara sare sau susan. Se coc covrigeii la foc moderat.

Reteta nr.3

Drojdie cat o nuca, 3 linguri faina, lapte caldut si 3 lingurite zahar se pun la dospit. 1 kg faina se amesteca cu un pachet margarina. Se face un cuib in care se toarna putin ulei, 2 galbenusuri, o lingurita sare si drojdia dospita. Se framanta totul. Daca compozitia este prea tare se adauga lapte. Se lasa 30 minute la dospit. Se taie covrigei cu forma, se pun in tava si se ung cu albus de ou. Se baga la cuptor. Cand au inceput sa se roseasca se scot si se ung cu o pasta din lapte, 3 lg faina si 2 lg sare. Se pun din nou in cuptor pentru ca sa se usuce aceasta pasta sarata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *