Aluatul: 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptata 15 linguri de apa si 300 gr zahar. Se pun pe rand galbenusurile, 300 gr faina, 150 gr nuci macinate, un pachet praf de copt. Din toate se face un blat care se coace in cratita, forma speciala de tort sau forma de chec, pe hartie speciala.
Crema: 150 gr zahar tos, 150 gr nuci taiate marunt se pralineaza, se rastoarna pe o scandura unsa, sa lasa sa se raceasca si se piseaza. 200 gr unt se freaca spuma cu 2 oua intregi si apoi cu nucile pralinate si pisate. Tortul se insiropeaza cu 250 gr rom si se umple cu crema. Se imbraca in aceeasi crema si se orneaza dupa inspiratie.
SUNA SUPER BINE ; DAR PROBLEMA E CA NU SA SPECIFICAT CAT TREBUIE TINUT LA CUPTOR SI LA CE TEMPERATURA. S- AU VA TREBUI SA GHICESC!!!!!!!!!!!????????????/
@elena-la foc potrivit (nu am aragaz cu termometru) si se tine pana trece testul scobitoarei.
Vreau sa fac tort krantz de Craciun . Si nu am inteles cum se pralineaza . Te rog sa mi explici mai pe antelesul meu. MULTUMESC
CRACIUN FERICIT
se caramelizeazaa zaharul in care se toarna nuca, se amesteca bine pana se incorporeaza bine in zaharul ars.
as vrea sa adaugati pe internet google reteta adevarata prajiturii Krantz
Nu e greu de facut si cred ca se face si repede.Acum am depistat reteta ta, musai s-o fac.
L AM FACUT!! NU ESTE GREU, NUMAI CA ESTE UN PIC COSTISITOR SI DA SE FACE REPEDE. E SUPER BUN SI SE MERITA.