Tort „trunchi de copac”

Blatul: 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faina, 100 gr nuca macinata. Se freaca galbenusul cu zaharul pana se albeste compozitia si cade sub forma de panglica. Se adauga treptat faina si nucile si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara mare si se coace.

Crema: 250 gr unt, 250 gr zahar, 4 oua, vanilie, 50 gr cacao. Se bat ouale cu zaharul pe aburi. Untul se freaca spuma si se adauga ouale reci pe rand in unt. Se imparte crema in doua. In jumatate se pune cacao.

Nuci pralinate: se ard 150 gr zahar in care se pun 150 gr nuci. Dupa ce se raceste se sfarama cu piulita sau cu masina de nuci. Se amesteca cu restul de crema de ou.

Se scoate blatul din tava, se pune pe un servet umed, se unge cu un strat de crema cu nuci si se ruleaza. Se imbraca in crema de ciocolata. Ca sa ia forma unui trunchi de copac se taie marginile (nu prea mari)i si se pun sub forma de cioturi ( o parte oblica sub forma de ciot si o parte dreapta sub forma de buturuga). Tortul se aseaza si asambleaza pe un platou alb. Dupa ce sta putin la rece se hasureaza cu furculita, dand forma scoartei de copac. Pe platou se pun ciupercute si crengute de asparagus. Se poate face si cu crema de ou fara nuca. In acest caz se unge blatul cu crema, iar peste se pun nucile pralinate si se ruleaza. Ciupercutele se fac din bezea, asa sau asa. Se formaza cu cornetul cu varf drept piciorusul si separat palariute. Palaria dupa ce se poace jumatate se unge cu peltea de visine si se puncteaza cu bezea isi se pune din nou in cuptor. Dupa ce s-au racit (piciorusul si palaria) se asambleaza formand ciupercuta.

Un gând despre „Tort „trunchi de copac””

  1. Esti David Sipos din Georgia ??? Chiar tu ai executat acest TORT ???
    Felicitari !!!!! Oana SACRAMENTO, CA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *