Ingrediente: 500 gr faina, 250 gr margarina, 1 ou, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 100 gr lapte, drojdie cat o nuca, 50 gr cascaval ras.
Mod de preparare: Faina, galbenusul, margarina, sarea, zaharul si drojdia dospita in lapte se framanta si se face o coca potrivita. Se imparte in 6 parti egale. Fiecare parte se intinde separat cam de marimea unei farfurii intinse mari si se imparte cu ruleta in 8 parti egale. Fiecare triunghi se ruleaza incepand de la baza. Cu albusul batut putin, se unge fiecare cornulet si se presara cu cascaval ras. Se pun in tava dandu-se forma de cornulet. Se coace cca 25 minute la foc bun. Se servesc calde, dar sunt bune si reci ca aperitiv.
Ce-mi place cum se scarpina Cascavalul … o avea pureci?
@SIP-cascavalul nu se scarpina, se rade. La cornulete se foloseste cascaval ras.
Ce cascaval cumsecade, se rade singur, se sacrifica pe altarul cornuletelor! hihihi