Ingrediente: 400 gr faina, 100 gr margarina se freaca cu mana pana se omogenizeaza. 300 gr zahar, 3 linguri de miere, 1 ou intreg si 1 galbenus, 100 gr lapte, 1 lingurita rasa de amoniac, 3 cuisoare si un vf de cutit de scortisoara.
Mod de preparare: Se framanta totul bine ca sa se obtina un aluat potrivit, daca mai trebuie punem inca putin lapte.
Formam bile de marimea unei nuci, asezam in tava unsa putin, la distanta de 3 degete, apoi infigem in fiecare un sfert de nuca. Coacem la foc potrivit 20-25 minute.
Albusul ramas il frecam cu 100 gr zahar pana devine ca o crema. Turtele le punem intr-un vas mai mare, turnam aceasta compozitie peste turte si amestecam usor pana se ung toate.
Se scot pe o farfurie sa se intareasca crema de zahar.
(Compozitia se poate coace si in tava obisnuita sau diverse forme de Craciun. Dupa coacere se scoate pe o tava mare si se toarna crema de zahar sau se decoreaza. Dupa intarire se taie bucati.)
La Viena, in Piata de Craciun, turta dulce e la ea acasa si la propriu si la figurat. Figurine de tot felul si toate marimile, toate culorile si decorate frumos te imbie sa le cumperi, sa le duci acasa, sa le pui in pomul de Craciun.
Tu nu crezi ca-mi faci pofta cu retetele tale …?
Pofta de ce? De Viena? E recesiune….