Ingrediente: 1 kg faina, 200 gr unt sau margarina, 200 gr zahar, 2 oua, drojdie.
Se framanta un aluat din aceste ingrediente si se imparte in 4 parti, se acopera cu o cratita si se lasa pana dimineata.
Umplutura se face din 1/2 kg de mac macinat amestecat cu 400 gr zahar, coaja de la o lamaie, 3 mere rase si putina apa. La fel se poate face si din nuca macinata, sau chiar branza dulce.
Se intinde aluatul, se unge fiecare foaie cu umplutura facuta, se ruleaza si se pune la copt in tava. Cand este rumenit, sulul cu mac se scoate din cuptor, se taie si se serveste in seara de Craciun.
Ghiocel, ce frumos vorbesti despre mama ta.Mi-ai adus aminte de anii copilariei, cand mama sanatoasa fiind, pregatea bunatatile de sarbatori cu atata drag iar noi copii ,,furam„din crema de gris sau de cremes.Parca vad si acum cozonacii si painea aburind langa cuptorul inca incins.Ce frumoase erau sarbatorile atunci! Aveau un farmec aparte.Uneori in serile de iarna, ii povestesc copilului meu despre copilaria mea si despre colinzile de CRACIUN.Chiar d-na invatatoare a copilului pregateste colinzi si obiceiuri de demult cu dialectul local. Va urez tuturor SARBATORI FERICITEEEEE!,SI TUTUROR MAMELOR MULTA, MULTA SANATATE SI TOT BINELE DIN LUME.
@simona- ai dreptate, anii copilariei au fost cei mai frumosi si nu-i vom uita niciodata. Nu stiu daca copiii astazi pot intelege frumusetea timpurilor trecute.