Aluatul pentru cornulete se face din 560 gr faina, 210 gr unt, 3 galbenusuri, 30 gr grojdie, 100 gr zahar pudra, un pic de sare. Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine pe planseta. Se intinde o foaie rotunda care se taie in raza.
Umplutura: 350 gr nuci, 100 gr pesmet, 250 gr zahar, un pic de lapte fierbinte turnat peste el si coaja de la o lamaie. Se amesteca foarte bine intr-un bol toate aceste ingrediente.
Pe fiecare triunghi se aseaza aceasta umplutura (se poate si gem sau rahat) si se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele astfel formate se coc in tava neunsa. Fiecare se unge cu galbenus de ou bine batut. Se foloseste o pensula din silicon. Cand sunt rumenite se scot din cuptor, se aseaza frumos pe o farfurie si se servesc in orice ocazie. Se pot pastra mai multe zile.
Ai avut o idee minunata cu acest site. Mi-am amintit de prajiturile facute de mama, de cum era acasa…
Nici nu sti ce placere mi-ai facut. Iti multumesc
@Viorica-cu mare drag. Ma bucur ca sunt utile si folosesc cuiva. La multi ani.