Daca v-ati taiat cu cutitul, zaharul este eficient pentru a opri sangerarea.
Se poate evita desfacerea cartofilor in timpul fierberii daca se pune sare in apa rece in care se fierb cartofii.
Obiectele de alama se lustruiesc usor cu o periuta muiata in vin rosu cald sau in suc de lamaie.
Hainele si pantofii de antilopa (piele intoarsa) se curata frecandu-le cu miez de paine nu prea proaspata.
O bucata de branza uscata se poate fragezi lasand-o 1-2 ore intr-un vas cu lapte.
Biscuitii sau prajiturile de casa se pot mentine crocanti daca sunt inchisi intr-o cutie de metal pe fundul careia s-a turnat o mana de boabe de orez care absoarbe umiditatea.
Mirosul patrunzator al conopidei in timpul prepararii se atenueaza Turnand 2-3 linguri de lapte in apa in care fierbe conopida.
Gustul unui otet foarte concentrat se indulceste lasand in el timp de 24 de ore un mar taiat felii subtiri.
O chiuveta se desfunda cu o jumatate de litru de otet clocotit care turnat pe teava de scurgere o degreseaza. Daca e nevoie se toarna in continuare inca o cratita cu apa clocotita.
Blatul de tort se scoate usor din forma in care s-a copt daca imediat dupa scoaterea din cuptor se inveleste forma intr-un prosop ud si se lasa astfel cateva minute, apoi se rastoarna si blatul se desprinde imediat din forma.
Regula de aur a bunicii pentru fierberea legumelor: legumele care cresc sub pamant se fierb in apa rece, cele care cresc la suprafata se pun in apa atunci cand aceasta a atins punctul de fierbere.
Pentru pandispanul sau alte aluaturi in care incorporam albusul spuma sa nu se lase dupa copt, este bine sa fie introduse in cuptorul deja incaljit, iar timp de 10-12 minute usa cuptorului sa fie usor intredeschisa („impiedicata” cu 2-3 bete de chibrit). De asemenea este recomandat sa urmarim coacerea pe usa transparenta a cuptorului fara a-l deschide frecvent.
Pentru ca usturoiul folosit la condimentarea mancarurilor sa fie mai usor digerabil, se fierbe inainte de folosire 3-4 minute in lapte dulce.