Budinca cu mere glasate

Ingrediente: 1 kg mere de marime mijlocie si toate din acelasi soi, 150 gr unt, 150 gr zahar. Pentru aluat: 4 oua, 4 linguru zahar, 4 linguri faina, un pachetel de zahar vanilat

Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se taie in doua si se golesc de casuta cu seminte. Se freaca untul cu zaharul si se ung peretii si fundul unei cratite . Se aseaza merele pe fundul cratitei cu golul in sus. In fiecare scobitura se pun 2-3 boabe de visina din dulceata. Se da cratita la cuptorul incalzit din timp si se tine pana ce se inmoaie merele si zaharul capata o culoare galben-roscata. Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza zaharul si se bat in continuare pe aburi pana se obtine o crema bine legata. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza intreaga cantitate. Se scot merele din cuptor si se toarna deasupra pandispanul preparat. Se da forma la cuptor. Prajitura e gata cand pandispanul e rumenit si merele caramelizate. Se rastoarna imediat pe un platou mare, rotund. Se consuma calda, dar este mai buna rece cu putina frisca . Se taie in raze ca un tort.

2 comentarii la „Budinca cu mere glasate”

  1. mama lui Serb,
    dar retete de post, ca unii, adica eu mai, tin post, nu gasiti si pentru noi?!
    va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *