Prajitura de mere cu crema de vanilie

Se prepara crema de vanilie din o jumatate litru lapte, 4 galbenusuri, 2 linguri de faina, 4 linguri de zahar, o jumatate baton de vanilie.

Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie sau se despica batonul si se rade miezul cu care se aromeaza laptele. Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga faina, se subtiaza treptat cu lapte caldut. Se repune pe foc amestecand mereu pana ce se ingroasa crema.

Se unge cu 100 gr unt o cratita rotunda, se presara cu 2-3 linguri de zahar tos. Se curata de coaja si seminte cam 2 kg de mere. Se taie in felii (8-10 felii din fiecare mar). Pe masura ce se taie se tavalesc in zahar tos (cca 150 gr cu totul). Se aseaza in cratita si se dau la cuptor sa se rumeneasca. Cand sunt gata se toarna crema de vanilie si se da din nou la cuptor. Intre timp se bat spuma tare albusurile ramase si se incorporeaza treptat cate o llingura de zahar pudra continuand sa batem pana obtinem o crema (in total 3-4 linguri). Scoatem prajitura, turnam deasupra crema de albus si o mai dam la cuptor pana se rumeneste usor. Atentie sa nu se arda merele de dedesupt. Se serveste calda, dar e buna si rece.

2 comentarii la „Prajitura de mere cu crema de vanilie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *