Brioșe în cornet de înghețată

Ingrediente: 2 ouă, 100 g zahăr, 60 g unt, 175 ml lapte, 1 lingură ulei, esență de mentă, 225 g făină, 1 linguriță praf de copt, 2 linguri cacao, ciocolată, cornete de înghețată

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până se albesc. Se toarnă încet untul topit, uleiul și laptele. Făina se amestecă cu praful de copt și cacao.

Peste amestecul lichid se pune amestecul de faină și se amestecă cu o spatulă. La final se adaugă esența.

Într-o tavă de brioșe se așează cornetele de înghețată

și se umplu trei sferturi cu compoziția formată anterior. Se pune o bucățică de ciocolată în mijloc.

Se coc brioșele în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 min la temperatură medie.

Brioșele se servesc pudrate cu zahăr, cu cremă sau cu frișcă.

Și cum în prima tranșă am umplut cam mult cornetul, am făcut câteva cu compoziție mai puțină.

Au ieșit mult mai bine și mai arătoase :) O crema ganache de ciocolată le dă un plus de savoare.

Și o imagine în secțiune :)

Poftă bună!

2 comentarii la „Brioșe în cornet de înghețată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *