Pizza la tigaie

Ingrediente: 225 g făină, 125 ml lapte bătut, 1/2 plic drojdie, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahăr, 1 lingură ulei, sos de roșii, salam/șuncă/cașcaval/măsline….

Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se acoperă cu foile de plastic și un prosop și se lasă la dospit până-și dublează volumul

Se împarte aluatul în două bucăți și fiecare se întinde cu mâna pe planșeta dată cu făină într-o foaie rotundă de cca 3-5 mm.

Se pune pe foc o tigaie (cratiță plată) antiaderentă, se acoperă cu capac și se lasă să se încingă. Când s-a încins se reduce puțin flacăra, se pune prima pizza în tigaie ș se acoperă cu capacul. Când apar, pe suprafața aluatului bule de aer se întoarce pizza pe partea cealaltă.

Se unge cu sos de roșii și se adaugă ingredientele dorite (cașcaval și șuncă),

se pune din nou capacul iar când cașcavalul este topit și pizza este gată.

Se scoate din tigaie, se taie și se servește cu ketchup dulce sau iute după preferință.

Este o rețetă inspirată din cele multe și apetisante ale Laurei A. Poftă bună!

4 comentarii la „Pizza la tigaie”

  1. Foarte interesant si precis si foarte gustos! Esti o permanenta inspiratie pentru mine! Multumesc.

  2. Reteta e foarte utila pentru cei care nu au cuptor, si nu numai. Voi incerca si aceasta varianta care mi se pare foarte interesanta si pe gustul meu. Eu pun neaparat si oregano la orice pizza iar ca ingrediente folosesc salam, șuncă, bacon, cașcaval, ou, măsline, ciuperci, fasii de ardei, felii de ceapă, felii de rosii, sardele, somon afumat, mozarella, capere, ananas, inimi de anghinare, fructe de mare etc. bineinteles ca nu toate deodata.

    1. @Mihai-Ingredientele se pun după plăcere dar și după ceea ce există la momentul respectiv prin frigider :) Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *