Tort cu cremă de ciocolată, trufe și rom

Știu că nu este ceea ce vă așteptați de la mine dar sunt cazuri în care ai nevoie de ceva dulce și nu prea ai timp la dispozitie. Așa că din când în cănd putem fenta bucătăria.

Ingrediente: un pachet foi de tort, 1 plic praf de crema pentru prajituri de la Dr Oetker (cu gust de ciocolată, trufe și rom), 150 ml frișcă lichidă, 150 ml lapte, esență de cafea și de rom,

Mod de preparare: se pune praful de cremă într-un bol, se amestecă cu laptele și se începe mixarea. Se adaugă treptat frișca lichidă și esența de cafea, mixându-se în continuare. Dacă crema este prea moale se adaugă praf de cremă, dacă este prea solidă se mai pune frișcă lichidă. Se face un sirop din 250 ml apa, 2 linguri de zahăr și esență de rom. Se însiropează fiecare foaie de tort, se unge cu cremă și la final tortul se îmbracă în cremă. Se decorează cu fulgi de ciocolată.

Se dă la frigider câteva ore după care se taie cu cu un cuțit bine ascuțit.

Un tort bun, care vă scoate din încurcătură în caz de urgența, important este să aveți în casa cele necesare.

Un gând despre „Tort cu cremă de ciocolată, trufe și rom”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *