Biscuiti cu martipan si glazura de ciocolata

Ingrediente: 170 g miere de albine, 110 g unt, 150 g zahar, 540 g faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de praf de copt, 1 ou, zahar vanilat, 200 g martipan pentru umplutura, ciocolata pentru decor

Mod de preparare: Mierea, untul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana zaharul se dizolva complet. Atentie compozitia nu trebuie sa fiarba.

Pana se racoreste putin compozitia cu miere si unt, se pune faina intr-un castron si se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat. Se toarna compozitia lichida peste faina, se amesteca la inceput cu o lingura

si apoi se framanta cu mana, adaugandu-se si oul batut.

La nevoie, se mai adauga putina faina, pana se obtine un aluat ceva mai maleabil, neted si nelipicios.

Aluatul se imparte in 2 bucati, se pune in folie alimentara si se tine la frigider pentru o ora.

Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planeta infaina intr-o foaie de cca 2-3 mm si se decupeaza cu forma dorita.

Marginile rezultate de la decuparea aluatului se aduna la un loc si se intind din nou, pana cand se epuizeaza aluatul.

Jumatate din biscuitii decupati se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, cu distanta intre ei.

Se presara zahar pudra pe planseta, se intinde martipanul cu sucitorul intr-o foaie de 3-4 mm grosime si se decupeaza forme intr-un numar egal cu jumatate al celor din aluat, ceva mai mici decat cele din aluat.

Se inteapa cu scobitoarea biscuitii asezati in tava si deasupra fiecaruia se aseaza cate o bucata de martipan.

Marginile de aluat ale biscuitilor din tava se umezesc cu putina apa (cu pensula sau degetul umezit) si se acopera martipanul cu celelalte forme de aluat decupate.

In final, biscuitii se inteapa usor cu o scobitoare deasupra si se coc in cuptorul preancalzit

cca 12-15 min la foc mic, pana biscuitii se coloreaza frumos.

Se lasa biscuitii sa se raceasca in tava dupa care se aseaza pe un gratar.

Se topeste ciocolata si se glazureaza dupa inspiratia si gustul fiecaruia.

Se pot pastra mult timp intr-o cutie bine inchisa asezata in camara. Ambalati frumos vor pot constitui un cadou placut.

Interiorul de martipan al biscuitilor cu miere de albine este moale si gustos iar ciocolata le da o finete si aspect aparte. Sper sa-i placa si lui… Mos Craciun!

Multumesc Laura pentru reteta.

3 comentarii la „Biscuiti cu martipan si glazura de ciocolata”

  1. Sunt atat de frumoase incat iti este mila sa le mananci, parca sunt facute mai perfect decat cele din magazine gata de cumparat…foarte frumoase, perfecte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *