Scones-prajiturele scotiene

Ingrediente: 300 g faina, 70 g unt, 1 plic praf de copt, 1 ou, 100 ml lapte, 40 g zahar, putina sare

Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt si sarea intr-un vas, se pune untul taiat cubulete mici si se framanta pana ce untul este incorporat.

Se bate oul cu laptele si se toarna peste faina, la fel si zaharul.

Se amesteca cu o spatula pana oul este incorporat, dupa care se rastoarna aluatul pe planseta infainata si se framanta pana se obtine un aluat compact.

Se inveleste aluatul in folie alimentara si se tine la rece pentru cel putin 30-45 minute.

Dupa aceasta perioada se intinde aluatul pe planseta infainata, intr-o foaie groasa de 0,7 cm, se taie cu o forma rotunda prajiturelele

care se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc in cuptorul preancalzit cca 15 min la foc mediu, pana se rumenesc putin pe margine.

Se scot din cuptor si se pun pe un gratar sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit complet, se taie in doua si se ung cu nuttela sau marmelada, se lipesc si se pudreaza cu zahar pudra. Se servesc langa o cana de ceai, lapte sau cafea.

Scones sunt mini painici traditionale bucatariei scotiene. Reteta apartine Laurei, careia-i multumesc.

3 comentarii la „Scones-prajiturele scotiene”

  1. Servus, am si eu o intrebare. Cand le facui mi-a iesit coca extrem de lipicioasa, de a trebuit sa adaug o groaza de faina pana s-a putut framanta. Fireste, in cuptor nu s-au umflat deloc. Am pus totu dupa reteta… Cu ce am gresit, oare?

    1. @Ioana-nu stiu ce sa-ti spun, poate faina sa fie de vina. Dupa cum vezi in fotografiile retetei, aluatul este usor de prelucrat si a crescut frumos. Daca ai respectat reteta precum spui ar fi trebuit sa-ti iasa perfecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *