Foietaj cu crema de branza si visine

Ingrediente: un pachet mic de aluat foietaj (de la Lidl), 200 g crema de branza, 100 g zahar pudra, 1 ou si 1 galbenus de ou, 3-4 linguri gem de visine, visine, fulgi de migdale (nuca macinata)

Mod de preparare umplutura: se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra,

se adauga oul intreg si galbenusul

si se mixeaza pana se incorporeaza.

Daca crema este prea moale se adauga 1/2 pachet CremeOle cu gust de vanilie. Visine se spala si se scot samburii. Se desface aluatul si se pune in tava pe hartia de copt.

Se unge aluatul cu putin gem,

se pune cu lingura  crema de branza

si se aseaza deasupra visinele, se apasa usor sa intre in crema.

Se presara deasupra migdale, eu am presarat nuca macinata.

Prajitura se coace in cuptorul preancalzit cca 45 min la foc mediu.

Se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se scoate si se feliaza.

 

Culorile din farfurie sunt inspiratia mea pentru aceasta prajitura. Multumesc Sara&Miki, foarte buna prajitura.

6 comentarii la „Foietaj cu crema de branza si visine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *