Pate de ficat homemade

Revin cu reteta de “Pate de ficat” primita de la o prietena draga mie. Pateul este bun si fara E-uri. Iata reteta:

Ingrediente: o caserola de ficat de pui, o ceapa mare alba, un pachet de unt (clasic), sare, piper si mustar.

Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata pestisori. Se spala ficateii si se curata de grasine si pielite, se scurg de apa si se pun in cratita peste ceapa. Se caleste inabusit fara a pune apa amestecandu-se din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita. Cand este suficient de patruns si a scazut zeama din cratita, se rastoarna intr-un vas si se mixeaza. Se adauga untul taiat bucatele (untul atunci scos din frigider), se mixeaza in continuare, se condimenteaza cu sare, piper si mustar. Consistenta este destul de moale, dar nu va faceti probleme. Se pune in caserola cu capac si se introduce in frigider. A doua zi este numai buna se servit. Pofta buna!

4 comentarii la „Pate de ficat homemade”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *