Spanac cu oua ochiuri

 

Ingrediente: cateva legaturi de spanac, o lingura de ulei, 2-3 catei de usturoi, lapte, un strop de otet

Mod de preparare: se curata si spala foarte-foarte bine spanacul. Se pune o cratita mare cu apa la fiert in care se oparesta spanacul. Se scoate intr-un bol dupa care se toaca cu cutitul sau se da prin robot,

 .

asa cum am facut si eu. Intr-o cratita se toarna o lingura de ulei, se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare si se lasa la fiert la foc mic cu putin lapte.

 .

Mare atentie ca la fiert stropeste, asa ca trebuie pus neaparat capacul. Daca folositi o creatita obisnuita se amesteca foarte des. La nevoie se mai adauga care-o lingura de lapte. In final se curata si dau prin presa 2-3 catei de usturoi si se picura foarte putin otet. Se fac ouale ochiuri.

 .

Eu folosesc o tigaie speciala pentru patru oua.

 .

Spanacul de serveste cu oua ochi si cu smantana.

 

Un preparat sanatos atat iarna cat si vara.

2 comentarii la „Spanac cu oua ochiuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *