Reteta de waffe

De cand mi-am luat aparatul de facut vafe caut o reteta simpla cu care sa incep. Si cum se spune ca cine cauta, gaseste, Amalia mi-a fost de mare ajutor ca si altadata.

Ingrendiente: 125 gr unt, 250 ml lapte, 125 gr zahar tos, 1 pachetel zahar vanilat, 1/2 lingurita suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, un varf de cutit de sare, 3 oua, 250 gr faina alba, 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si sucul de lamaie. In final se pune faina amestecata praful de copt si sarea. Se mixeaza bine, compozitia trebuie sa fie de consistenta celei de la clatitele americane. La nevoie sa mai adauga lapte.

Se incinga aparatul si se unge cu putin ulei (numai prima data).

Se pune cu polonicul din compozitie si se coc vafele una cate una (eu am un polonic mic si am pus un polonic si jumatate de compozitie).

Se consuma ca atare, cu dulceata, budinca sau inghetata in functie de preferintele fiecaruia.

Au reusit bine, nici nu se putea altfel reteta fiind luata de la o specialista in bucatareala.

Data viitoare vor fi si mai frumoase. Pofta buna!

9 comentarii la „Reteta de waffe”

    1. Multumesc. Vorba sotului meu „se pot manca”. Glumesc, sunt bune. Cred ca pana dimineata sunt gata. Acum trebuie sa caut si alte retete ca merg repede si usor.

  1. Chiar eram curioasa sa vad noua achizitie. Felicitari, o buna investitie, pe care va trebui s`o fac si eu :) Vafele arata foarte bine si cred ca`s foarte pufoase! Pupici

  2. eu am incercat alta varianta,pt ca azi ma duc sa-mi iau aparatul,am facut cerculete si bastoane din aluat si le-am copt in tigaia de teflon cu zabrele pt gratare,au iesit super ! apoi am uns cu ganache de ciocolata 2 cate 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *