Prajitura cu prune

Va servesc cu o prajitura cu prune in aceasta duminica ploioasa de duminica.

Ingrediente: 4 oua, 18 linguri zahar, 18-20 linguri faina, 18 linguri ulei, 18 linguri lapte, vanilie, 1 plic praf de copt, zahar cu scortisoara

Mod de preparare: Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut trebuie sa curga, dar nu foarte tare (la nevoie se mai adauga faina), altfel fructele se duc la fund. Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.

Se aseaza prunele cu causul in sus, se presara zahar cu scortisoara in locul samburelui,

se da tava la cuptor (preincalzit in prealabil) la foc mediu cca 40-45 min, se face testul cu scobitoarea. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, se scoate din tava,

se portioneaza si se serveste pudrata sau nu, dupa preferinta.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

25 de comentarii la „Prajitura cu prune”

  1. Am pregatit dupa aceasta reteta o prajitura cu prune si a iesit nemaipomenita. Am adaugat un pic de esenta de rom, coaja de lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat, reducind 2 lingurite din cantitatea de zahar tos.A fost necesar sa mai adaug inca 2 linguri cu faina altfel era compozitia prea subtire, dar vreau sa va multumesc pentru reteta.

  2. deci am facut aceasta reteta minunata dar am o problema, de ce prunele mele sau dus la fund ?????? am respectat reteta asa cum ai postat-o asa ca nu inteleg cauza ???? trebuia mai gros aluatul ?? adik trebuia sa pun mai multa decat ai scris tu ??? daca e mai gros aluatul nu se duc fructele la fund?

  3. @niculina-poate aluatul a fost prea moale, nu stiu ce sa spun. Prunele le-ai pus cu scobitura in sus? Eu de cate ori am facut-o mi-a reusit la fel. Oricum sigur a fost buna.

  4. da sigur k a fost buna si sa mncat toata asa cum era cu prunele la fund dar ma gandeam k poate trebuia sa mai adaug faina in plus la aluat adik sa inteleg k daca e mai gros aluatu nu se duc prunele la fund ?? si da sa sti k le am pus cu scobitura in sus

  5. Este preferata mea, a iesit nemaipomenita.Am descoperit si un site de unde se pot cumpara produse traditionale, produse de la tara(de exemplu prune de tara, oua).Prajitura o sa fie si mai gustoasa cu produse de la tara: http://www.produsedelatara.ro

  6. foarte buna reteta…chiar ca la mama acasa…

    am facut astazi doua prajituri…
    prima mi-a iesit ca si gust dar prunele s-au dus la fundul tavii si au ramas cu zona de langa ele necoapta(daca le mai lasam se ardeau)
    si a doua a iesit fenomenala…am pus 21 linguri de faina si au ramas prunele sus…iar gustul este senzational…

    multumim pentru reteta:)

  7. suuuper…abia am scos prajitura din cuptor si a iesit delicioasa..eu am pus mai multa faina si a iesit perfecta. o prajitura buna si usor de facut…merita incercata

  8. am facut weekend-ul acesta aceiasi compozitie doar ca era cu piersici bine coapte taiate bucatele mai mici…doar ca am pus 20 linguri de faina…a fost fantastica

    Multumesc foarte mult pentru reteta …a mea familie si ai mei prieteni au fost foarte incantati:)

  9. Prajitura mea e in cuptor. Arata grozav pana acum! :) Aluatul era delicios, inca de cand l-am pus in tava. Am mai adaugat doua linguri de faina (20 in total). Sper sa se rumeneasca frumos. Minunata reteta! :)

  10. Inca ceva: e cea mai simpla reteta de tarta cu prune pe care am gasit-o pana acum. Nu contine unt, toate ingredientele sunt la indemana oricui, iar procesul de preparare e o joaca. :D

  11. Super! Am facut-o pentru prima oară aseară târziu fiindcă s-au anunțat musafiri azi! A ieșit foarte, foarte buna! Multumim pentru postare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *