Prajitura cu dulceata si iz de scortisoara

Pentru ca sotul meu s-a obisnuit sa aiba ceva dulce, am cautat prin retetele mamei o prajitura care sa mearga repede si sa nu aiba condimente prea multe si sofisticate. Am gasit reteta de la un chec, la care am adaugat dulceata si putina scortisoara. Rezultatul este excelent.

 

Ingrediente: 100 g unt (eu am pus 50 gr unt si 50 gr margarina), 300 g zahar tos, 4 oua mari sau 5 mici, 500 g faina, 1 praf de copt,  zahar vanilat cu scortisoara,  280 gr iaurt (doua cutiute), dulceata de mure si razatura de ciocolata (se poate pune si nuca).

Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul pana devine spuma si zaharul se topeste. Se adauga apoi pe rand ouale, se mixeaza bine, dupa care se pune jumatate din cantitatea de iaurt, zaharul vanilat si coaja de lamaie mixandu-se in continuare. Se obtine o pasta curgatoare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura si se amesteca cu o spatula la lemn. La final se adauga restul de iaurt si daca este necesar eventual 1-2 linguri de smantana. Se toarna compozitia (nu este foarte fluida) in tava tapetata cu hartie de copt, se uniformizeaza, se pun boabe de dulceata de mure (sau ce se doreste), se presara razatura de ciocolata si se da la cuptorul incalzit la temperatura medie.

In perioada de coacere (cca 40 min) emana un miros imbietor de scortisara.

 Este o prajitura care se face repede, se poate combina cu diverse fructe din dulceata sau naturale.

Iar cu o cana de lapte sau o cafea dimineata, este un deliciu.

Un gând despre „Prajitura cu dulceata si iz de scortisoara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *